Какви са предимствата на работа в офиса

Какви са предимствата на работа в офиса

 

  Напоследък все повече служители имат желание да се върнат в офисите си. Всъщност мнозинството от хора предпочитат да работят от вкъщи и твърдят, че се чувстват добре по този начин. Но все пак работата в офиса има редица предимства, които развиват кариерата и подобряват уменията на служителите.

 

 Ето и някои от тях:

   Ако тепърва започвате да градите кариера, работата от разстояние може да се окаже голяма пречка за бъдещия ви успех. Започването на нова работа винаги въздейства стресиращо. И може да се окаже още по-трудно, когато работите дистанционно. Ако останете на разстояние, рискувате да се почувствате изолирани и ще ви бъде трудно да създадете група от събеседници. За младите хора ходенето в офиса има положителни социални ползи – нови запознанства и изграждане на приятелски връзки с хора, които ще ви подкрепят през целия профеисонален път. Ще имате възможност да отидете на обяд с колегите, да празнувате рождени дни или дори да пийнете по бира след работа.

    Най-позитивното предимство на работата в офиса е незабавната обратна връзка, която имате възможност да получите. Можете да намерите ментори, които да ви помогнат да се ориентирате в кариерата си и да предоставят незабавно обратна връзка. Обратната връзка е от съществено значение за растежа на служителите. Навременният отговор дава справедлива представа на служителите за усилията, които трябва да бъдат положени на работното място. Вкъщи трябва да правите всичко сами. Трябва да вършите работата си, както и да бъдете компютърен техник, експерт по всичко и да сте напълно самостоятелни, тъй като няма към кого да се обърнете веднага за съвет и насоки. Кучетата и котките ви не се броят. Няма ИТ специалист на разположение, когато лаптопът или телефонът ви се повредят. Няма на кого да се оплачете за случващото се в офиса. Кучетата разбират много неща, но не очаквайте да разрешат проблемите на големите клиенти, с които работите.

   Работата в офиса помага на служителите да станат по-социални, тъй като често в коридорите, кафенето, асансьора и дори  в тоалетните се натъкваме на случайни срещи. Тези импровизирани контакти се натрупват с течение на времето и засилват връзката на служителите с техните колеги. Близостта между хората в екипа води до повишаване на производителността, което довежда до положителни резултати според бизнес стандартите. Това дори подобрява междуличностните умения и помага за изграждане на ефективна комуникация с разнообразни групи хора.

   Завръщането в офиса ще осигури открита комуникация, като ще изкорени преградата, възникнала по времето на дистанционна работа. При ежедневната работа от вкъщи съществува риск за възникване на проблеми с комуникацията, като например липса на Wi-Fi връзка или влошена мрежова връзка на телефона ви, което може да доведе до непълноценна комуникация и забавяне на работния процес. Работейки в офиса служителите могат да се свържат с всеки свой колега на работното място без каквито и да било пречки.

    Ние от екипа на РЕАКТ Риъл Истейтс вярваме, че всеки човек е продуктивен по свой собствен начин – някои служители се чувстват по-добре работейки от вкъщи, което е чудесно - и те трябва да продължат да го правят. А за служителите и работодателите, които оценяват предимствата на присъствието в офиса - ние работим задълбочено за откриването на перфектния офис за вас като ви спестяваме време, пари и усилия. Консултираме ви във всяка стъпка в процеса на търсене, договаряне, покупка, продажба, наемане или отдаване. Можем със сигурност да ви гарантираме най-изгодните предложения и подготовка на необходимата документация, без да ви ангажираме с почти нищо. Гордеем се с това, че за всеки участник в процеса на отдаване, продаване или наемане ние сме доверен и доказан партньор. А ако и вие търсите своя доказан партньор в търсенето на перфектния офис, разгледайте нашите актуални предложения за офис пространства!

Очакваме ви!

 

 



Регистрайте се
и получавайте актуални обяви

Регистрацията в React.bg отнема само няколко секунди.

регистрация
Scroll to top